Lezing: Tradities van de Indianen van Peru en Ecuador

Marjoleine neemt u mee naar de Andes, de hoogvlakten van Peru en Ecuador, waar indianen eeuwenoude tradities in stand houden. Ze doorspekt haar verhaal met anekdotes van ontmoetingen met deze inheemse bevolking waar ze een bijzondere band mee voelt.

Waar komen deze indianen vandaan en op welke manier uiten ze zich in muziek, dans en kleding? In Nederland eten we producten die oorspronkelijk door hoogland indianen zijn verbouwd. We dragen hoeden die door Indianen uit Ecuador gemaakt zijn. Wat is het verhaal hierachter?

Hoe heeft de bevolking het katholieke geloof verweven met hun oorspronkelijk natuurgeloof?  Welke bedreigingen zijn er voor hun cultuur? Wat kunnen wij leren van de levensvisie van deze inheemse bevolking? Zo een paar vragen die aan bod komen.

Het is interessant om hier op een bevlogen wijze meer over te horen. Met prachtige foto’s, videofragmenten, muziek en kunstvoorwerpen uit Ecuador en Peru.

Kosten
Prijs: € 175,-
Reiskosten vanaf Helmond: € 0,40 per km. Mogelijke reistoeslag bij grote afstanden.
Tijdsduur: 2 x 45 min met een kwartier pauze.
Benodigdheden: beamer, projectiescherm. Bij grote zaal: microfoon, geluidsaansluiting.

Marjoleine ten Cate interesseert zich voor de inheemse bevolking van Latijns Amerika. Ze heeft rondgetrokken door o.a. Peru en Ecuador en geeft naast lezingen ook muziekworkshops en concerten voor senioren. Ze weet mensen te enthousiasmeren en actief te betrekken bij haar verhaal.

Sfeer met het lied Tríptico Mocoví. Zang, percussie en cuatro Marjoleine, begeleiding op accordeon Willem van der Heijden