Wie? Meer over Muziek Marjoleine

Marjoleine ten Cate maakt al meer dan 40 jaar muziek. In haar studententijd in Wageningen (jaren 80) raakte zij geïnspireerd door een muzikale huisgenoot die Bossanova speelde. Ze leerde gitaarspelen, nam zanglessen en formeerde een Latin trio. Sinds die tijd is ze zich blijven ontwikkelen in de muziek en heeft ze verschillende instrumenten leren bespelen. Zingen en gitaar spelen bleef haar favoriete muziekvorm.

Toen ze in Spanje woonde trad ze wekelijks solo op met een Spaanstalig programma. In Brabant, waar ze ruim 25 jaar woont, trad ze op met diverse Jazz-en Latin bands. Ze begon eigen liedjes te schrijven en bij de Voice van Nuenen eindigde ze in de halve finale met een eigen song. Ze zong met veel plezier ”Liedjes van toen” met ouderen met een vorm van dementie.

Muziek maakte ze altijd naast haar werk en gezinsleven. Maar sinds 4 jaar heeft ze er voor gekozen om van haar passie voor muziek haar werk te maken. Met als doel mensen blij te maken en te verbinden met muziek.

Ze heeft intussen veel podium ervaring en heeft lef en enthousiasme om het publiek mee te krijgen in een muzikale vibe.  De opleiding “muziek en beweging met (kwetsbare) ouderen” bij het Conservatorium in Amsterdam gaf haar veel inspiratie om met senioren te werken.  Daarnaast volgde ze een opleiding via Musicians without borders.  Ze werkte  als muziekdocent bij het basisonderwijs en middelbaaronderwijs voor anderstaligen en afgelopen jaar volgde ze een jazz improvisatie opleiding (DJAM).

Nu treedt ze solo op en geeft concerten met Nederlands-, Spaans- en Franstalige muziek. Het liefst brengt ze muziek naar mensen toe. Ook zingt ze in een trio Braziliaanse muziek. Daarnaast geeft ze actieve workshops muziek en beweging aan verschillende doelgroepen, waaronder vitale en kwetsbare senioren en kinderen en  jongeren die gevlucht zijn.