Workshops muziek en beweging

  Wat houden de workshops in?

  In deze workshops gaan we actief bezig met muziek. We gaan samen muziek maken met ritme-instrumenten en bewegen met verschillende materialen, improviseren en luisteren naar herkenbare live muziek. We gaan zelf een liedtekst en een dans maken en met prachtige klankstaven een muziekstuk maken.

 Elke workshop wordt rondom een thema voorbereid. Er zijn workshops mogelijk met o.a. de thema’s: Op muzikale reis, Doe mee met Opera, Rock & Roll en Twist, Let the Blues shine, Onvergetelijke Tango, Vrolijke Flamenco, Favoriete kinderliedjes, Je eigen verhaal in een lied,  Kom in het ritme en trommel mee. Op verzoek worden workshops op andere thema’s gemaakt of gecombineerd.  De mogelijkheden zijn oneindig. Bij elke workshop komt zowel muziek maken, zingen als dansen en bewegen aan bod.

 De workshops worden op maat gemaakt. Hierbij is aandacht voor de achtergrond van de deelnemers, eigen inbreng en hun mogelijkheden.  Door  aanpassingen aan o.a. muziekinstrumenten en individuele aandacht kan iedereen meedoen op haar/zijn eigen manier.

 De workshops duren 1 of 1,5  uur per keer en worden bij voorkeur in een reeks van 6 gegeven.

 Prijs: op aanvraag. Reiskosten worden berekend vanaf Helmond.

Enkele reacties van klanten:

“Het was gewoon geweldig !” Ad Hoeks, Stichting vrienden van zorgcentrum de Akert n.a.v. workshop “Kom in het ritme en trommel mee”.

“Je hebt wel flair, dat je me zo gek krijgt om op een triangel te spelen! Enthousiaste dame van 90+

Marjoleine weet de bewoners te enthousiasmeren en te betrekken bij haar muziek keuze en bereidt haar werk zorgvuldig voor.
Het zijn bijzondere middagen waarbij de bewoners op een mooie manier met elkaar in interactie zijn. Er ontstaan zo dankbare en dierbare momenten voor alle betrokkenen!
Monique van Veldhoven, Domus Magnus, n.a.v. 6 workshops muziek en beweging voor senioren van 75-95 jaar
Ritme instrumenten
dans sjaals
Spaanse waaiers
Regenboog klankstaven