Workshops muziek en beweging met senioren

Wat houden de workshops in?

In deze workshops gaan we actief bezig met muziek. We gaan samen muziek maken met ritme-instrumenten en bewegen met verschillende materialen, improviseren en luisteren naar herkenbare live muziek. We gaan zelf een liedtekst en een dans maken en met prachtige klankstaven een muziekstuk maken.

Elke workshop wordt rondom een thema voorbereid. Er zijn workshops mogelijk met o.a. de thema’s: Op muzikale reis, Doe mee met Opera, Rock & Roll en Twist , Let the Blues shine, Onvergetelijke Tango, Vrolijke Flamenco, Favoriete kinderliedjes, Je eigen verhaal in een lied , Actieve kerst, Kom in het ritme en trommel mee. Op verzoek worden workshops op andere thema’s gemaakt of gecombineerd.  De mogelijkheden zijn oneindig. Bij elke workshop komt zowel muziek maken, zingen als dansen en bewegen aan bod.

De workshops worden op maat gemaakt. Hierbij is aandacht voor de achtergrond van de deelnemers, eigen inbreng en hun mogelijkheden. Door aanpassingen aan o.a. muziekinstrumenten en individuele aandacht kan iedereen meedoen op haar eigen manier.

De workshops duren 1 of 1,5  uur per keer en worden bij voorkeur in een reeks van 6 gegeven.

Prijs: op aanvraag

Regenboog klankstaven
Ritme instrumenten
dans sjaals
Spaanse waaiers